Kakšne so cene prezračevalnih sistemov v 2024 in kateri so najcenejši

Cene prezračevalnih sistemov v 2024 se gibljejo precej široko, odvisno od tipa in obsega sistema. Lokalni prezračevalni sistemi, ki so namenjeni posameznim prostorom, so na splošno cenejši in se cenovno gibljejo med 500 in 1,500 EUR. Centralni prezračevalni sistemi, ki prezračujejo celoten objekt, so dražji, s cenami od 1,300 EUR do 8,000 EUR, odvisno od kapacitete in dodatnih funkcij, kot so nočno hlajenje ali predgrelec za zimsko sezono​​.

Najcenejši so običajno lokalni prezračevalni sistemi, zlasti tisti, ki so namenjeni manjšim prostorom ali specifičnim uporabam, kot je odstranjevanje vlage ali zagotavljanje svežega zraka v enem prostoru. Te sisteme lahko najdete že za nekaj sto evrov, kar jih naredi dostopno rešitev za manjše stanovanjske enote ali posamezne prostore​​.

Za bolj natančno oceno cene in pridobitev ponudb je priporočljivo, da se obrnete na lokalne ponudnike in pojasnite vaše specifične potrebe in zahteve glede prostora in funkcionalnosti sistema.

Vrste lokalnih prezračevalnih sistemov

Lokalni prezračevalni sistemi so zasnovani za prezračevanje posameznih prostorov in so zaradi svoje učinkovitosti, cenovne dostopnosti ter enostavnosti namestitve zelo priljubljeni. Tukaj so nekateri najbolj priljubljeni tipi lokalnih prezračevalnih sistemov:

 1. Prezračevalni sistemi z rekuperacijo toplote (HRV):
  • Ti sistemi izkoriščajo toploto iz izpuhanega zraka za ogrevanje svežega zunanjega zraka, ki vstopa v prostor. Idealni so za hladnejše klime, kjer je ohranjanje toplote pomembno. Sistemi HRV so učinkoviti pri zmanjševanju energetskih stroškov in izboljšanju kakovosti zraka v prostoru.
 2. Prezračevalni sistemi z rekuperacijo energije (ERV):
  • Podobni HRV sistemom, vendar ERV sistemi ne samo da izmenjujejo toploto, temveč tudi vlažnost med izpuščenim in vhodnim zrakom. To je še posebej koristno v območjih z visoko vlažnostjo ali za prostore, kjer je uravnavanje vlažnosti ključno (npr. v knjižnicah ali laboratorijih).
 3. Kuhinjske nape z odvodom:
  • Posebej zasnovani lokalni prezračevalni sistemi za kuhinje, ki odvajajo kuhalne hlape, vonjave in toploto neposredno na zunanjo stran. So ključnega pomena za vzdrževanje čistosti zraka in preprečevanje nabiranja vlage in plesni v kuhinjskem prostoru.
 4. Kopalniški izvlečni ventilatorji:
  • Uporabljajo se za odstranjevanje vlage in neprijetnih vonjav neposredno iz kopalnic. So bistveni za preprečevanje plesni in zagotavljanje svežega zraka v prostorih brez oken ali drugih virov naravne ventilacije.
 5. Lokalni rekuperatorji za posamezne prostore:
  • To so manjše, kompaktne enote, ki se lahko namestijo neposredno v steno ali okno posameznega prostora. Omogočajo izmenjavo zraka z minimalnim vplivom na strukturo stavbe in so primerni za pisarne ali stanovanja, kjer ni možnosti za centralni prezračevalni sistem.

Vsak izmed teh sistemov ima svoje prednosti in je primeren za različne vrste prostorov in potreb. Izbira pravega sistema je odvisna od specifičnih zahtev prostora, kot so velikost, uporaba in lokalne klimatske razmere. Lokalni prezračevalni sistemi so cenovno ugodna rešitev, ki lahko bistveno izboljša kakovost zraka in energijsko učinkovitost v domovih in poslovnih prostorih.

Najbolj priljubljeni prezračevalni sistemi Siku

Med najbolj popularnimi modeli prezračevalnih sistemov Siku z rekuperacijo so naslednji:

 1. SIKU RA1-85 V3:
  • Ta model je zasnovan za visoko učinkovitost in enostavno montažo. Je idealen za posamezne sobe ali manjše prostore, saj ne zahteva obsežnih gradbenih posegov. S svojo visoko stopnjo rekuperacije toplote, ki dosega med 75 % in 97 %, znatno zmanjša toplotne izgube, kar pripomore k večji energetski učinkovitosti.
 2. SIKU SPHERE 160:
  • Ta model je znan po svoji zmogljivosti in je primeren za večje prostore, kjer je potrebna visoka kakovost zraka. SPHERE 160 zagotavlja odlično razmerje med zmogljivostjo in porabo energije, zaradi česar je priljubljen izbor za komercialne prostore ali večja stanovanja.
 3. SIKU RV 1-35 C Mini:
  • Ta kompakten model je posebej zasnovan za manjše prostore in ponuja učinkovito rekuperacijo z minimalno porabo energije. Zaradi svoje majhnosti je RV 1-35 C Mini idealen za namestitev v omejenih prostorih, hkrati pa zagotavlja učinkovito prezračevanje z rekuperacijo.

Vsi ti modeli so znani po svoji robustnosti, učinkovitosti in enostavnosti uporabe. Zasnovani so tako, da izboljšajo kakovost zraka v prostoru, zmanjšajo energetske izgube in so relativno enostavni za vzdrževanje. Vsak od modelov ima svoje specifične značilnosti, ki so prilagojene različnim potrebam in zahtevam uporabnikov, od domačih okolij do poslovnih prostorov.

Za več tehničnih podatkov in podrobnosti o posameznih modelih, pa tudi za informacije o cenah in možnostih nakupa, se lahko obrnete neposredno na prodajalce ali obiščete njihove spletne strani.

Integracija prezračevalnih sistemov in Eko Trojček rešitve

Eko Trojček projekt ponuja celostno rešitev za izboljšanje energetske učinkovitosti domov, ki se lahko odlično dopolnjuje z najsodobnejšimi prezračevalnimi sistemi, kot so tisti od Siku. Ta pristop vključuje ne samo obnovo fasade in izolacijo podstrešja, temveč tudi instalacijo lokalnih prezračevalnih sistemov, kot so SIKU RA1-85 V3, SIKU SPHERE 160, in SIKU RV 1-35 C Mini, ki so znani po visoki energetski učinkovitosti in zmogljivosti rekuperacije toplote.

Vključitev teh sistemov v Eko Trojček projekt omogoča lastnikom nepremičnin, da maksimalno izkoristijo subvencije in ugodne kredite Eko sklada, kar zmanjšuje začetne stroške in povečuje dolgoročne prihranke. Tako se zagotovi boljše bivalno udobje in znižanje energetskih stroškov, obenem pa se poveča kakovost zraka v prostorih z učinkovitim prezračevanjem.

Zakaj Eko trojček

Izbira Eko Trojček rešitev za nakup fasad ali prezračevalnih sistemov prinaša več ključnih prednosti:

 1. Energetska učinkovitost: Integracija izolacije, prezračevanja in fasade poveča energetsko učinkovitost doma, kar zmanjšuje stroške za ogrevanje in hlajenje.
 2. Finančne spodbude: Eko Trojček projekt omogoča dostop do subvencij in ugodnih kreditov Eko sklada, kar znižuje začetne investicijske stroške.
 3. Izboljšanje bivalnega udobja: Celostna sanacija izboljša splošno bivalno udobje, zmanjša prisotnost vlage in plesni ter izboljša kakovost zraka v prostorih.

Te prednosti zagotavljajo ne samo takojšnje izboljšave bivalnega okolja, ampak tudi dolgoročne prihranke in povečano vrednost nepremičnine.

Izberite 3 rešitve in prejmite 30% subvencije

Izkoristite priložnost za izboljšanje vašega doma z Eko Trojček rešitvami! Izberite tri ključne storitve:

 • izolacijo podstrešja,
 • lokalno prezračevanje
 • obnovo fasade

ter prejmite 30% subvencije.

To je idealna priložnost za povečanje energetske učinkovitosti, izboljšanje bivalnega udobja in zmanjšanje stroškov. Ne zamudite, obiščite Eko Trojček in začnite s prenovo zdaj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja